TRAVEL

Yuna op Pony vakantie naar Center Parcs Het Meerdal

3 juni 2016
Pony vakantie

Echte Pony liefde op Center Parcs Het Meerdal

Op uitnodiging van Center Parcs mochten wij op Pony vakantie in Het Meerdal.  De verwachtingen waren hooggespannen, vooral bij onze Yuna. Het programma bood een eigen pony voor het hele weekend en een plek voor de pony voor het huisje. Yuna sliep er de week voor vertrek dan ook slecht van. Ze fantaseerde er op los en droomde helemaal weg bij het idee van een eigen pony. Ik was eerlijk gezegd ook wel reuze benieuwd wat ik me hierbij voor moest stellen. Een vakantie met een pony vraagt natuurlijk net even wat meer aandacht en toewijding, en dan zo’n pony bij je bungalow?

Op vrijdagavond kwamen we aan op het park en van de receptie ontvingen we de informatie en route naar onze bungalow. We verbleven in een comfort bungalow; eenvoudig maar comfortabel, schoon en voldoende ruimte voor ons gezin van vier. Ingericht met het “paarden thema” was de bungalow nog niet, maar ik heb begrepen dat dit nog wel gaat gebeuren. Op de voordeur van de bungalow hing het bordje met Pony vakantie.  Vanuit de huiskamer van de bungalow keken we uit op de nog lege rijbak en de paddock. Yuna verheugde zich al op zaterdagochtend. Het moment dat we “haar” pony echt gaan ontmoeten.

Zaterdagochtend werden we om half 10 verwacht bij de paddock. De manager van Center Parcs Het Meerdal en twee medewerksters heetten ons welkom en vertelden de kinderen wat het programma was. We begonnen met een lesje; “Wat eet en drinkt een pony?”. Na de uitleg ging Yuna aan de slag om het stro voor haar pony klaar te hangen en een emmer water klaar te zetten.  Nadat we alles in gereedheid hadden gebracht was het tijd de pony’s te gaan ophalen. Gezamenlijk met de andere gezinnen wandelen we naar de overkant van het park, waar de pony’s bij een boerderij staan. Met een klein half uurtje stonden we op het boerenerf en kreeg elk gezin een pony. Begeleidster Linda keek goed welke pony er bij welk gezin paste. Daarom kregen wij waarschijnlijk Diego; een echt pittig kereltje zeg maar. Ik moest even slikken maar Yuna vond hem gelijk helemaal geweldig! Vol trots wandelden we terug naar het park en de paddock om Diego eten te geven. Er volgde een korte uitleg over het borstelen van de pony met de verschillende borstels en kammen. Diego had zijn eigen verzorgingskistje en vol enthousiasme ging Yuna in de weer. Met een half uurtje was Diego fraai geborsteld en nu werd het toch wel de hoogste tijd voor een ritje door de rijbak.  De kinderen mochten onder begeleiding van een ouder een rondje op hun pony door de rijbak.  Dat stralende gezichtje daar doe je het als ouder voor hè, Yuna straalde van oor tot oor.  Na een aantal rondjes was het tijd voor de lunchpauze en ik had ook wel behoefte aan een break, want het is best intensief de hele ochtend met zo’n pony. Grappig is dat pony Diego in de pauze voor ons huisje mocht pauzeren, met zijn stro en water. En pauze betekende ook echt even de pony met rust laten. Om 13.00 uur gingen we verder met het programma wat bestond uit rondjes rijden, knuffelen en verzorgen van de pony. Rond 14.30 uur was het afgelopen en brachten we Diego en de andere pony’s weer terug naar de boerderij. Dag Diego tot morgen!De rest van de dag hadden we voor ons zelf om nog wat anders te doen, maar eerlijk gezegd; ik was gesloopt, ben op de bank geploft om bij te komen. Uiteindelijk is de rest van het gezin nog gaan zwemmen en ben ik met Yuna bij het huisje gebleven. Einde van de middag hebben we nog even gebruik gemaakt van het fietsarrangement. Wat een eindeloos groen en fraai park om rond te fietsen.

Op zondagochtend volgde hetzelfde ritueel als dat van de zaterdagochtend; we vertrokken weer naar de boerderij om onze Diego op te halen. Yuna was zo blij hem weer te zien en hij leek ons gelijk te herkennen en liep makkelijk mee naar het park. We begonnen met verzorging van de pony; stro klaar hangen, water neer zetten. Op het programma  staat de activiteit “Pimp Your Pony”. De kinderen mochten naar hartenlust hun pony versieren en manen invlechten alsof ze mee gingen doen aan een wedstrijd.  Nadat Diego helemaal was “gepimpt” ging Yuna heerlijk rondjes door de rijbak rijden, uiteraard met een volwassene. Wat een feest zo’n eigen pony! Het was weer tijd voor de lunch en Diego mocht weer heerlijk uitrusten. Na de lunch kregen de kinderen een rijlesje in de paddock. Ze leerden de pony te sturen in de richting die ze uit willen, over palen heen stappen en evenwicht bewaren. Yuna zat op een gegeven moment met losse handen en armen wijd gestrekt bovenop d’r pony, ehhhhh….mama zelf is wat angstiger in de omgang met pony’s zeg maar….

Na deze rijlessen waren de kinderen aan de beurt om verkleed en geschminkt te worden als indiaan. Yuna wilde geen indianen tooi maar net zo’n rode bloem in d’r haar als Diego. De tweede dag werd feestelijk afgesloten met een ritje met de pony’s in vol ornaat over het park. Onderweg bleven mensen staan om naar de pony stoet te kijken en Yuna vond het geweldig. We maakten nog een groepsfoto met de leidsters. Helaas komt aan al dit leuks een eind. Terug naar de paddock om alles op te ruimen en de pony zijn originele look terug te geven. Intens verdrietig liep Yuna terug met haar Diego naar de boerderij, want ze wist wat er komen ging. Yuna was werkelijk ontroostbaar toen ze afscheid moest nemen van haar pony, ik pinkte zelf ook een traantje mee, suf hè, maar na twee intensieve dagen had ik het beestje ook in m’n hart gesloten. Ik was blij om te zien dat Diego weer fijn in de wei stond met zijn andere soortgenoten en heerlijk kon uitrusten en bijkomen van twee intensieve dagen. M’n meisje huilt nog steeds elke avond als ze moet gaan slapen. Ze mist haar Diego….

 

Wat houdt zo’n pony vakantie op Center Parcs Het Meerdal in?
 • Je eigen Pony tijdens je vakantie, uiteraard wel binnen gezette tijden want het blijven dieren en gelukkig gaat Center Parcs hier respectvol mee om.
 • Een officieel welkom en kennismaking met de pony’s, welke pony bij je kind en gezin past, wordt door de begeleiding bepaald.
 • Het programma is tussen 9.30 en 14.30 uur en voor twee dagen tijdens je verblijf. Dat is echt lang genoeg, het is een intensief programma.
 • Een Pony Paspoort, met uitleg over de pony vakantie.
 • Een koffertje met Pony-verzorgingsproducten zoals een borstels en kammen, gebruik van halster en tuigje.
 • Rijlesje en oefen ritjes op het speciale terrein.
 • Verzorg je Pony, versier zijn manen met strikjes en vlechtjes en onbeperkt knuffelen.
 • Een ritje door het park geschminkt en verkleed met je Pony.
 • Een passend afscheidscadeautje : een pony verzorgingsdiploma en een heuse rozet mee naar huis.
 • De Pony vakantie is voor kinderen tot en met 12 jaar, zelf denk ik dat de leukste leeftijd is tot een jaar of 10/11 maar dat ligt natuurlijk aan het kind, er waren ook grote pony’s beschikbaar. Mijn 12 jarige dochter zat een beetje op de grens of ze het nog leuk vond. Heb je een kind dat al veel rijervaring heeft, is het arrangement misschien niet helemaal passend. Het is echt een kennismaking met het pony rijden en verzorgen.
 • Alle activiteiten zijn onder begeleiding van minimaal 1 volwassene, het vraagt dus wat gezellige hulp van je als ouder.
 • De huisjes zijn gelegen aan de speciale aangelegde rijbaan, je verblijft dus in een huisje naast andere gezinnen die ook een Pony vakantie hebben geboekt, extra leuk voor de kinderen om samen op te trekken.
 • Goed om te weten is dat het een intensieve vakantie is, je bent de hele dag heerlijk in de buitenlucht bezig met de pony en je kind(eren). Na 15.00 uur is er dan nog tijd voor andere activiteiten op en om het park!
 • Gedurende twee dagen van je verblijf is de pony onderdeel van je vakantie, wij waren er een weekend op Center Parcs Het Meerdal.

 

DSC_1606DSC_1610aDSC_1617aDSC_1627aPony vakantiePony vakantiePony vakantiePony vakantiePony vakantiePony vakantiePony vakantiePony vakantie

*Sponsored post* 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply