TIPS

Tuindoek, net even anders voor in de tuin

25 mei 2018
Tuindoek

EEN KLEIN PARADIJS IN DE STAD

Wil je mij volgen op Instagram? Klik dan hier!

Ja, zo voelt onze tuin nu voor ons, met als bijzondere eyecather een tuindoek. Een paar jaar geleden lieten wij onze stadswoning verbouwen, binnen was daarna alles naar wens. Onze kleine stadstuin stak er echter treurig bij af. Ik ging er zelf niet meer in zitten en ook de kinderen speelden haast nooit in de tuin. Dat moet anders kunnen toch? Dus bedacht ik een plan om van onze tuin een klein paradijsje te maken. In dit blog deel ik mijn tips hoe ik er voor zorgde dat we in onze kleine tuin lekker kunnen relaxen, de kids heerlijk kunnen spelen en hoe het er mooi en groen uit kan zien. Onze tuin is nu echt een verlengde van ons huis geworden. Voor modefoto’s is de tuin ook heel geschikt, kijk hier maar eens.

Tuindoek

Naast mooie tegels, bloemen, potten en planten koos ik als opvallend detail in de tuin voor een tuindoek die ik bestelde bij Topmuurstickers.nl. Ze hebben bij deze webshop zo ontzettend veel keus, een tuindoek met een leuke tekst, of met een prachtige foto, met een geweldige foto die diepte geeft of waardoor je je op een tropisch strand waant. Het kan allemaal, ik koos vorig jaar voor een getekende zwart wit print met een palmboom om zo het wit van onze schuur te doorbreken. Dit jaar ging ik nog een stapje verder en groter en koos voor een kleurig doek vol mooie vogels. Hier wordt heel ons gezin nog vrolijker van.

Tegelwerk

Midden in de tuin hebben we een “kleed” laten leggen van gedesigneerde tegels. Over deze tegels heb ik al zo veel vragen gekregen, ze zijn van GeoCeramica en komen uit de concreet serie. Omdat de tuin klein is hebben we zo veel mogelijk betegeld. Rechts hebben we een smalle plantenborder en een rooster waar klimplanten tegen aan kunnen groeien. Links hebben we een wat grotere border aan laten leggen. Ook hebben we een pergola geplaatst in de tuin, dit geeft wat diepte en de klimplanten kunnen ook hier overheen groeien (dit kost wel tijd, ook dit jaar zijn ze nog niet groot genoeg). We hebben gekozen voor blauwe regen en drie kleuren Clematis, nu nog wachten tot ze eindelijk groot genoeg zijn geworden.

Potten

Op dit moment zijn de meeste planten in onze tuin nog erg klein omdat ze net geplant zijn. Gelukkig hebben we nog een roos, twee hortensia’s en Lindes geboorteboom over uit de oude tuin. Natuurlijk kleedt het tuindoek de tuin ook verder aan, maar wat bloeiende planten in potten kon ik niet weerstaan. Bij collega blogger Annelies van Dirksdotter zag ik de geweldige potten van Elho. Deze zijn er in allerlei mooie kleuren en afwisselende modellen. Wil je weten waar ik voor koos? Je kunt het zien op de foto’s.

Kindvriendelijke tuin

Je zult het zo vanaf de foto’s niet zeggen, maar onze tuin is ook een waar speelparadijs voor de kinderen. Aan de pergola hangen ringen en ik ben nog een schommel aan het overwegen. De ringen kun je namelijk losmaken en dan kun je op dezelfde plek een schommel ophangen. We maken hiervoor gebruik van karabiners. Aan de andere kant van de pergola hangt een hangstoel, de kinderen vinden het heerlijk om hierin te zitten. Onze tuintegels zijn groot en glad waardoor Linde makkelijk rond kan stappen met haar stelten. En Thijs houdt er van om zijn Lego mee naar buiten te nemen. In onze oude tuin met kleine klinkers kon dat echt niet. Onze tegels zijn gevoegd, dus er raak niets kwijt (en geen onkruid, yeah).

Topmuurstickers.nl

Wil je ook zo’n mooi tuindoek? Of ben je benieuwd naar de keuze hierin? Bezoek dan de site van Topmuurstickers.nl.

Voor de lezers in omgeving Zwolle, onze tuin is aangelegd door Veldman Bestratingen en ze hebben het echt fantastisch gedaan, vakwerk!

tuindoek tuindoek TuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoekTuindoek

#sponsored post

Shutterstock

Shutterstock thank you so much for this pic. All credits go to the artist Quang Ho. We found these flowers by using the words paper flower.

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Buitenkijken bij Annemarie – Style By Sanne 1 juli 2018 at 08:42

    […] zien en lezen over de tuin van Annemarie check dan zeker ook even haar eigen blog over de tuin op shopaholiek.nl. Wanneer je kids hebt sowieso leuk om hier even een kijkje te nemen. Je vindt er namelijk volop […]

  • Reply Jessica 10 maart 2022 at 22:03

    Ik ben helemaal weg van de tegels in je tuin. Die met patroon heb ik gevonden. Zou je ook de naam van de kleine donkere stenen willen delen en die van de grote lichtgrijze tegels? Ze passen zo goed bij de flower tegels.

  • Leave a Reply