GIRL HAIR Jolanda

Leer zelf vlechten met ‘Knoop & Knot’

29 november 2018

KERSTCADEAU IDEE…

De kerst komt nu snel dichterbij…  Al weken voor de kerst denk ik na over de juiste outfit(s) voor dochterlief. Maar met enkel een mooie outfit, komen we er natuurlijk niet. Daar hoort een extra feestelijk kapsel bij!

Op de doordeweekse dagen kies ik meestal voor een snelle staart of twee vlechtjes/staartjes. In het weekend vind ik het leuk om wat uit te proberen. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie. Zo kijk ik veel naar haarcreaties van collega bloggers en naar de modelletjes van de populaire kledingmerken. Maar de vraag is altijd, hoe doe ik het zelf? Sinds 2 jaar heb ik een leuk en handig boekje in de kast genaamd Knoop & Knot. Een prachtig, vrolijk vormgegeven en kleurrijk boekje vol haarstyling ideeën voor meisjes van 2 tot 12 jaar. Er staan vlechten en knotten in van basis tot gevorderd niveau in diverse stijlen met namen als ‘Go Wild’ en ‘Ibiza queen’. Via duidelijke instructiefoto’s zie je precies hoe je komt tot het juiste eindresultaat. Daar hou ik van! Het boekje is natuurlijk leuk voor jezelf maar ook fantastisch om met de kerst cadeau te geven aan je vriendin die zwanger is van een meisje of aan een meisjesmama/papa. Het boek Knoop & Knot heeft ook een heel bescheiden prijsje. Tot en met 21 december betaal je slechts €9,95 incl. verzendkosten! Nog nooit was de prijs zo scherp! Wat een origineel cadeau om te krijgen of te geven!

Vandaag kozen we samen Bente’s kerstkapsel. Vriendinnetje Liz die hier aan het spelen was, wilde ook graag wat uitkiezen. Samen doken ze in het boekje. Er staan zoveel leuke kids met hippe kapsels in. Ook heel handig; bij veel kapsels staan variatietips waardoor je met een simpele handeling eindeloos kunt variëren of juist twee verschillende kapsels kunt combineren. Het is een genot om door het boekje heen te bladeren wat ook nog vol tips staat voor de verschillende haartypes; wat te doen aan kauwgom in je haar en hoe ga je om met krullend haar. Het kapsel wat we gaan proberen mag natuurlijk extra feestelijk zijn! Het boekje bevat een ‘glamour galerij’ waar super toffe haarcreaties in staan, uitermate geschikt voor de komende feestdagen.

Bente krijgt een vlecht aan de zijkant van haar hoofd. Aan de andere kant neem ik op dezelfde hoogte een plukje haar en zet het in het midden van haar hoofd vast aan de vlecht met een elastiekje. Dan haal ik er enkele haarplukken overheen zodat het een iets rommelig maak zeker ook feestelijk effect heeft. De punten krul ik een beetje met een krultang. Ze draagt nu een populaire haarband met oortjes. Als dat niet je ding is, dan kun je die natuurlijk weglaten. Liz heeft gekozen voor het kapsel ‘Griekse Godin’. In het boekje staat deze horizontaal afgebeeld maar ik heb gekozen voor een verticale uitvoering. De stappen er naar toe zijn hetzelfde. En wat denken jullie ervan? De dametjes zijn helemaal ‘party proof’ of niet?

Wie ga jij Knoop & Knot cadeau doen? Of hou je het liever zelf?

Info over de schrijfster:

Het boek is geschreven door Tamara Vogels, kapster en moeder van 2 dochters. Vaak werd aan haar gevraagd: hoe maak jij toch die vlecht? Dat kan ik nou nooit! Daarom besloot ze Knoop & Knot te schrijven. Een praktisch doe het zelf boek waarmee je direct aan de slag kunt!

Shop informatie:

Bestel snel, dan kun je net als mij nog een keertje oefenen voor de feestdagen.. en tot/met 21 december 2018 geldt de ACTIEPRIJS van €9,95 incl. verzenden! Klik hier om te bestellen (met gratis verzenden) bij Bol.com.

Outfits: Liz draagt een jurk en legging van Looxs. Bente draagt een jurk van Like Flo en een kinderpanty van HEMA (een musthave voor de feestdagen dames!).

 

 

 

Maak het extra feestelijk met een bloem accessoire in je haar!

 

Swish swish…

 

Ook voor de allerkleinsten staan er leuke kapsels in het boekje!

 

 

 

 

* sponsored post

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply