Angelique MAMA-INSPIRATIE

Duurzaam schoon gewassen haar: shampoobar

10 februari 2021

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Erger jij je ook zo aan de enorme hoeveelheid plastic? Probeer jij duurzaam te leven? Wil jij een schonere wereld?

Onder het mom van “begin bij jezelf” heeft Shampoo bars het initiatief genomen om de website Shampoobars.nl op te richten. Met als voornaamste doel de plastic (shampoo en douche) flessen te verminderen. Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar, van droog en pluizig haar tot shampoo tegen vet haar. Ook als je een gevoelige hoofdhuid hebt of last hebt van pluizig haar vind je hier een  shampoo Bar die jouw haar een oppepper geeft. Wij hebben de Lavendel Bar getest afgelopen week en ik kan je zeggen dat de geur alleen al een feestje is als je de verpakking opent. Door een houten plankje bij je shampoo bar te bestellen ziet het er in je douche ook nog eens leuk uit. Maar sowieso handig om iets te hebben waar je je bar op kunt bewaren om te laten drogen,  wat niet nat blijft – er zitten openingen aan de onderkant van de houten bordjes. Zo doe je er lekker lang mee Met Shampoo Bars doe je uiteindelijk veel langer dan met een gewone fles shampoo en je hebt geen plastic afval. Dus als je er even over nadenkt is het een win win situatie.

De Lavendel Shampoo bar is een alternatief voor Zilvershampoo. Zelf ben ik blond en mijn haar krijgt er een mooi glans van en mijn koele blonde haar blijft mooi van kleur. En het ruikt…… zo ontzettend lekker.  Deze bar is overigens vegan, palmolievrij, en vrij van parabenen en siliconen. En het wassen? Je handen natmaken, wrijf de bar in je handen tot er schuim komt, lekker inzepen en uitspoelen. Niet heel lastig toch? Het is misschien even wennen, maar het is echt gewoon een keertje doen en dan is dit gewoon je nieuwe manier van haar wassen. Tip: bestel direct het combipakket, dan heb je de shampoo bar en de conditioner bar samen. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voor je waarschijnlijk ook de body bars gaat proberen tijdens je doucheritueel.

Plastic afval

Wist je dat we er persoon  zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruiken. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Zonder dat we het door hebben en zonder dat het gevraagd is nemen we een veel plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk grotendeels in de zee terecht. Met schade aan volgels en zeedieren tot gevolg. We hebben allemaal wel de filmpjes gezien van vogels of schildpadden die vastzitten aan plastic afval . De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan. Dat wil jij toch zeker ook niet? Nogmaals: “begin bij jezelf” en probeer je plasticgebruik te minderen. Dat kan al door zelf een tasje mee te nemen als je boodschappen gaat doen en plastic tasjes te weigeren als je iets gekocht hebt. En door bijvoorbeeld bij duurzamere winkels te shoppen.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we onnodig plastic gebruiken! Hebben we jou een beetje geïnspireerd om wat meer na te denken over hoe je met je dagelijkse routines het plastic al een stukje kunt verminderen? Dan zijn wij sowieso al geslaagd met deze blogpost. Bestel je dan ook nog eens een lekker shampoo bar, conditioner bar, of body bar, dan zijn wij helemaal in onze nopjes. Wij van Shopaholiek dragen graag een steentje bij voor een mooie wereld. Jij ook?

  • Shampoobars is partner van het Wereld Natuur Fonds en draagt hiermee bij aan het voorkomen en verhelpen van verschillende problemen door o.a. plastic.  De Shampoo Bars zijn verkrijgbaar op de website van het Wereld Natuur Fonds waardoor je automatisch het WWF steunt.

    Jouw pakketje wordt duurzaam bezorgd met Fietskoeriers. De eerste én enige bezorgdienst op de fiets die bezorgt door heel Nederland. We doen het met elkaar!

    Liefs, Angelique

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply