Marieke SPOTLIGHTSHOP TIPS

Tip voor moeilijke slapers en prikkelgevoeligheid

25 juni 2020

Alweer even geleden werd, tijdens mijn zoektocht op internet, mijn aandacht getrokken door een Calmzy verzwaringsdeken. Ik was op dat moment op zoek naar manieren om Sil, onze zoon te helpen met zijn hoogsensitiviteit, onrust en zijn daarbij behorende “volle hoofd”

Sil is vanaf zijn geboorte al erg sensitief maar dit zat hem pas in de weg op het moment dat hij naar school ging en ook te maken kreeg met nieuwe situaties en een andere omgeving waar hij dagelijks moest vertoeven. Inmiddels zit Sil in groep 5, en na de zomer start hij in groep 6. Hij heeft veel last van de drukke en volle klassen, de leerstof wordt pittiger, hij kan zich moeilijk concentreren en raakt daardoor snel overprikkeld. Slecht slapen deed hij gelukkig niet, maar hij had altijd ontzettend veel onrust in hem en was continu in beweging. Soms zou ik hem letterlijk in de houtgreep willen nemen om hem gewoon even dat momentje van rust te geven…even niet wiebelen of bewegen.

Omdat hij natuurlijk zelf ook steeds beter aan kan geven waar hij last van heeft werd het voor ons ook wat makkelijker hem te helpen. Dit was natuurlijk niet het eerste wat we hebben geprobeerd, we hebben ook hulp gezocht op het alternatieve vlak maar we bemerkten dat dit hem vaak maar enkel op dat moment hielp. Direct daarna was hij dan heerlijk ontspannen, maar zodra hij de de drukte in moest was hij snel terug bij af.  Dus ik ging op zoek naar een manier waarbij we hem dagelijks meer rust konden geven. Een verzwaringsdeken zou wellicht een hele mooie oplossing kunnen zijn…niet alleen in bed om s’avonds zijn prikkels te verwerken maar ook op de bank tijdens het lezen, een filmpje of het gamen. Het zware gewicht van een Calmzy Kids verzwaringsdeken heeft namelijk als gevolg dat de alertheid genormaliseerd wordt waardoor je kind rustiger wordt en zich beter kan concentreren. In eerste instantie stond ik er toch wat sceptisch tegenover, want zou de oplossing dan echt zo simpel kunnen zijn? Ik kwam in contact met Jurgen, eigenaar van Calmzy. Hij vertelde mij hoe deze dekens zijn leven hebben veranderd en hoe waardevol ze daarom kunnen zijn, en verzekerde mij dat ik al binnen een paar dagen resultaat mocht verwachten.

Na de eerste nacht slapen onder zijn Calmzy waren Sil’s eerste woorden s’ochtends bij het opstaan; WOW Mam, dit deken slaapt echt niet-normaal fijn joh! 

Wat is een Calmzy verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is hetzelfde als een normale deken, maar heeft een zwaarder gewicht. Het gewicht wordt gelijkmatig over het lichaam verdeeld, waardoor je minder beweegt terwijl je slaapt. De druk wordt gedetecteerd door het zenuwstelsel en simuleert het gevoel van een stevige knuffel en geeft een gevoel van ontspanning. De Calmzy Kids Happy Jungle collectie is speciaal gericht op prikkelgevoelige kinderen. De Calmzy kids verzwaringsdekens hebben een kleiner formaat en lager gewicht dan een gewone Calmzy. Het juiste gewicht van een verzwaringsdeken is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat het juiste gewicht gekozen wordt, voor een optimaal effect van Deep Pressure Stimulation. Als advies geldt een verzwaringsdeken te kopen die tussen de 9% en 12% van je eigen lichaamsgewicht bedraagt.

Voor Sil kozen wij de Calmzy Kids 3,2 kg en een prachtige Calmzy Kids Happy Jungle duvet cover. De heerlijk zachte cover van minky stof heeft aan de ene zijde een jungle patroon en aan de andere zijde een prachtig mooie mint groene kleur . En heel erg handig is dat je de hoes dus lekker mee in de was kunt doen.

Materialen die gebruikt worden in de Calmzy Kids Happy Jungle bundel

✔ 100% hoogwaardig ademend katoen
✔ Hypoallergene niet giftige glazen korreltjes
✔ Milieuvriendelijk polyester

Uiteraard zijn de Calmzy dekens er niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen veel baat hebben wij het gebruik van een verzwaringsdeken. Doordat je beter slaapt heb je meer energie in de ochtend. De toename in energie kunnen we omzetten om bewuster en efficiënter met onze drukke dagen om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens helpen bij het verbeteren van focus bij ADHD en Autisme, diepe slaap verbeteren, stress verminderen, slapeloosheid tegengaan en angststoornissen.

Geschikt voor elk seizoen!

Mocht je jezelf afvragen of het verzwaringsdeken niet te warm is, kan ik je geruststellen! Het extra gewicht in het deken maakt het deken niet warmer dan een normale deken. Calmzy dekens zijn gemaakt van 100% hoogwaardig ademend katoen en gevuld met hypo-allergeen glaszand, wat zorgt voor het zware gewicht. Katoen is een natuurproduct wat goed ventileert en daarom zijn deze dekens geschikt voor zomer en winter.

Kortom….wij zijn ontzettend blij met de aanschaf van dit deken, en wilden dit heel graag met jullie delen omdat wij denken dat het wellicht voor vele van jullie een hele goede tip kan zijn. Want zeg nou zelf….goed uitgerust is de wereld toch nog zoveel mooier!!! Ik zou je dan ook uit willen nodigen eens een kijkje te nemen op de site van Calmzy, deze vind je hier. Je shopt de dekens nu met een hele aantrekkelijke korting!

Ben jij al bekend met deze dekens? Dan zien wij heel graag jouw reactie in de comments!

Liefs Marieke

 

Wil je mij en mijn gezin volgen op Instagram? Dat zou ik super gezellig vinden! Je vind ons hier.

 

 calmzy-kids-happy-jungle-bundel-23-kg calmzy-kids-happy-jungle-bundel-23-kg (2) calmzy-kids-happy-jungle-bundel-23-kg (1)

thumbnail_IMG_20200624_095715

calmzy kids

verzwaringsdeken

natuurlijk gingen we s’nachts even spieken

verzwaringsdeken calmzy

beide kids vinden het ook een heerlijk deken op de bank tijdens het kijken van een filmpje

Facebook Comments Box
Marieke
Laatste berichten van Marieke (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply