Hanneke TIPS TRAVEL

Onze Surprise vakantie van Vacansoleil – deel 1

14 mei 2018

VACANSOLEIL CAMPING HOLIDAYS

Zou jij het aandurven? Met je gezin op Surprise vakantie gaan en dus van tevoren niet weten waar de reis heen zal gaan? Wij gingen de uitdaging aan met Vacansoleil! En ja, dat was heel spannend! 

De voorpret was al een tijdje aan de gang. We wisten wel dat we op vakantie gingen en wanneer dat zou zijn maar verder wisten we helemaal niks. We mochten een aantal voorkeuren doorgeven maar verder gaven we alles uit handen. Vacansoleil zou voor ons een bestemming regelen. Een paar dagen van tevoren kregen we 3 enveloppen thuisgestuurd met daarop een datum wanneer elke envelop geopend mocht worden. En ik kan je vertellen dat het best moeilijk is om de enveloppen op je kast te hebben liggen, wetende dat daarin staat waar we heen gaan maar er toch vanaf te blijven! Ondertussen begin je wel met inpakken. Tja, wat neem je dan mee? Gaan we naar het zuiden of richting het noorden? Lange broeken en truien of toch iets zomers? Ik besloot van alles maar wat mee te nemen met als resultaat dat de kasten leeg waren en er heel veel mee ging. Wel kregen we enkele dagen van tevoren de weersvoorspelling doorgemaild dus dat was ons enige houvast.

Gelukkig kregen we nog een heel klein beetje voorbereidingstijd want twee dagen voor vertrek mochten we de eerste envelop openmaken. Spannend! In het filmpje zie je hoe dat ging!

Vacansoleil

De reis zou gaan naar de Dordogne in Frankrijk. Er was een glamping stacaravan voor ons geboekt op een, zo deden de foto’s vermoeden, fantastische 4-sterren camping: Iris Parc Le Grand Dague.

Hier het filmpje van het moment van de verrassing!

1 mei: De reis

Om 5.00 zijn we vertrokken en de reis verliep heel voorspoedig. Eenmaal in België viel het ons op dat het wel heel stil op de weg was. Zo stil dat we ons begonnen af te vragen of we misschien een bord met ‘Weg afgesloten’ hadden gemist? Tot we erachter kwamen dat het op 1 mei de ‘dag van de arbeid’ is. En dat is in België en Frankrijk een belangrijke dag! Daarom was er dus niemand op de weg! Dus als ik nog eens een tip mag geven voor de meivakantie: vertrek op 1 mei!

Na een reis van 11 uur kwamen we aan op de camping. Ook hier was het heel rustig. Heerlijk! We kregen de sleutel van onze accommodatie en waren natuurlijk enorm nieuwsgierig. En wat bleek het leuk! Een echte luxe stacaravan. Veel meer luxe dan wij, toch wel trouwe kampeerders met eigen sleurhut, gewend zijn. Ik bedoel.. ik heb thuis niet eens 2 badkamers! De stacaravan was mooi licht en ruim. De bedden waren al opgemaakt! Er zit een grote keuken in met een ruime koelkast én een vaatwasser. Perfect voor grotere gezinnen ook. Als enige tip (minpuntje) kan ik eigenlijk alleen bedenken dat we een kapstok misten. Gewoon wat extra haakjes was mooi geweest (nu hingen we alles over de gordijnrails). Zie het filmpje onderdaan de blog om de caravan eens goed te bekijken. Bij de kinderen viel vooral de hangmat meteen in de smaak. Even uitpakken en de vakantie kon écht beginnen.

Vacansoleil

Vacansoleil

Hard werken hoor, dat fotograferen, bewerken en bloggen! 😉

We hebben meerdere activiteiten gedaan, waarover je in deel 2 volgende week meer kunt lezen. Maar ook hebben we heel wat dagen heerlijk genoten op de geweldige camping met het zwembad toch wel als hoogtepunt. Er zijn maarliefst 5 zwembaden! Verder zijn er glijbanen en er is een Crazy River waar je met een zwemband vanaf kan. Jonge kinderen moeten uiteraard onder begeleiding van een ouder en aangezien Sepp er geen genoeg van kon krijgen zijn we er wel 100 keer vanaf gegaan denk ik. Helemaal mooi is de Lagune met het piratenschip. Geen wonder dat onze kinderen zich hier hele dagen konden vermaken.

Vacansoleil

Wat een waterpret! Dit prachtige badpak van Aukje is van Ninni Vi. Deze zit echt super!

Vacansoleil

Het piratenschip in de Lagune geeft een geweldig sfeertje en de kinderen vermaken zich er uren op.

VacansoleilVacansoleilVacansoleilVacansoleil

Camping Iris Parc Le Grand Dague

camping Iris Parc Le Grand Dague is een 4 sterren camping vlakbij het mooie stadje Périgueux in de Dordogne. Het is een prachtige, goed onderhouden familiecamping met een schitterende ligging in de natuur. Er is voor iedereen genoeg te doen. Kinderen vermaken zich hier uitstekend met het voetbalveld, het springkussen, een van de speeltuinten (er is zelfs een binnenspeeltuin) en natuurlijk het zwembad. Het is meteen het grootste zwembad in de Dordogne. Het aquapark heeft onder andere een groot zwembad (750 m2), een hydromassagebad, lagunebad met piratenschip, peuterbad, waterspeelbad én natuurlijk de Crazy River! Geen zin om te koken? Er is een prima restaurant en een snackbar waar je bijvoorbeeld zeer goede pizza’s kunt halen. Voor de kinderen was er, ook in de meivakantie al veel te doen. Elke ochtend kon je komen knutselen bij het animatieteam of er werden spelletjes gedaan. ’s Avonds was er een minidisco en we hebben ook aan de bingo meegedaan (die Sepp maarliefst 2x won).

Vacansoleil

Sepp wint hier voor de tweede keer de bingo!

In de zomer is de camping gezellig druk. Houd je van iets minder massaal? In mei is het er nog best rustig en is er toch al veel te doen! Je leest alle informatie over deze fantastische camping hier.

Deel 2

Natuurlijk was de vakantie nog lang niet voorbij en maakten we nog meer moois mee. In deel 2 zie je ook welke verrassingen er in de tweede en derde envelop zaten!

Vacansoleil biedt topvakanties aan tegen een betaalbare prijs. Ze hebben heel veel verschillende accommodaties (denk aan stacaravans, bungalowtenten maar ook luxe safaritenten) op meer dan 500 topcampings. Of je nu op zoek bent naar een 5 sterren camping of juist een kleine camping, bij Vacansoleil vind je altijd wat je zoekt.

Heb je je vakantie nog niet geboekt? Kijk op de site van Vacansoleil, wie weet vind jij dé perfecte camping voor een mooie, scherpe prijs. Iedereen de tijd van z’n leven!

Hieronder kun je zien hoe luxe ons verblijf was!

 

 

 

Facebook Comments Box
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Priscilla 2 maart 2019 at 23:23

    Wij willen hier in mei heen gaan.

    Hoe was het weer en waren de zwembaden verwarmd?

    En wat is echt een aanrader om te doen in de buurt met kleine kinderen (bijna 5 en net 1)

  • Leave a Reply