Angelique WONEN

Strijktips: al die kinderkleding moet gestreken worden..

8 januari 2019

Puilt bij jou ook altijd de wasmand uit? Met vier kinderen lijkt het wel alsof er nooit een einde aan de was komt. Vreselijk. En ergste van alles is dat bijna al die kleding ook nog een gestreken de kast in moet.

Oké…eerlijk! Ik strijk echt niet alles. Ik heb er best een hekel aan en als ik er onderuit kan komen dan doe ik dat. Ik probeer de was ook altijd zo op te hangen dat er weinig strijk nodig is :). Maar goed, je komt er niet onder uit: er moet toch gestreken worden want al die leuke kinderkleertjes zien er vaak toch een stuk leuk uit als de kreukels eruit zijn en die boek gladgestreken is.

Onze wastips kun je hier lezen maar strijktips: die hadden we nog niet.

Uiteraard begint strijken met het juiste gereedschap: een goed (stoom)strijkijzer en een strijkplank zijn het halve werk. Mijn strijkplank noem ik met liefde een strijktafel, want ik heb sinds kort een nieuwe aangeschaft. Van Brabantia, met een mooie Botanic hoes – het oog wil ook wat – en een extra “stuk” om mijn stroomstrijkijzer op te plaatsen. Ik heb zelf gelet op een strijkplant die erg stevig staat en die inklappen voorkomt. Dus gewoon een lekker stevige, brede plank!

Vroeger leerde de meeste vrouwen het strijken op school, maar die tijd hebben we natuurlijk al lang en breed gehad. Hier komen mijn strijktips voor mooie gladde kinderkleding 🙂

  • De allereerste is ook echt de allerbelangrijkste: Lees het label: kijk of de kleding überhaupt gestreken kan en mag worden. Je zult de eerste niet zijn die hier de fout mee in gaat en dat je eindigt met een verbrand stuk of erger nog: een gat in je kleding.
  • Vochtig strijken zorgt ervoor dat je kreukels nog beter uit kledingstukken verdwijnen. Het gaat een stuk sneller en makkelijker!
  • Strijk altijd op de juiste temperatuur en als je een strijkijzer hebt die je kunt stellen op verschillende stofsoorten maak daar dan ook gebruik van
  • Reinig van tijd tot tijd je plaat aan de onderkant van je strijkijzer, dit voorkomt vlekken. Probeer ook niet over knopen en ritsen te strijken.
  • Mijn ultieme tip is toch wel: hang kleding die je moet strijken te drogen op een hanger. Zo heb je minder kreukels om weg te strijken. Ook nadat je ik gestreken heb hang ik het meeste weer terug op de hanger. Kleding netjes opgevouwen in een kast is ook een vak op zich!
  • Is je kleding erg droog? Of heb je gewoon te lang gewacht om dit strijkklusje te klaren? Spray even flink met je stroomstrijkijzer om de boel een beetje vochtig te krijgen. Dan kun je hierna terug naar tip 2 🙂
  • Strijk jij de overhemden voor je man? Vreselijk he?! Mijn tip is dan ook: koop strijkvrije overhemden. Maar kom je er niet onderuit? Schaf dan een mouwplank aan. Voorkomt een hoop irritatie.
  • Last but nog least: leeg altijd je waterreservoir. En gebruik gewoon nieuw water als je weer begint met strijken.

 

Mooier kunnen we het niet maken, wel fijner met de juiste spullen. Met dank aan Brabantia!

brab

Als ik de ruimte zou hebben, zou ik zo’n mooi washok maken.

strijkplank

Een goede strijkplank is het halve werk

 

Succes!

 

Headerpic: Shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply