GIRL MAMA-INSPIRATIE Marieke TIPS

Kinderverjaardagen en Themafeestjes!

28 september 2019

Unicorns en Zeemeerminnen zijn hier helemaal hip!

Niet verrassend dus dat een van beiden het thema zou moeten worden voor Lizze’s 5e verjaardagsfeest. Ze koos uiteindelijk voor de zeemeerminnen, dus gingen we samen op zoek naar inspiratie. Pinterest is bij ons altijd een veel gekozen inspiratiebron, en ik probeer er dan een eigen twist aan te geven. Al heel snel verschenen er allerlei leuke tips op het scherm en dus werden Lizze en ik alleen maar enthousiaster. We bespraken samen welke spelletjes we zouden gaan doen tijdens het kinderfeest en welke hapjes de buffettafel zouden gaan sieren.

Schminken en slijm maken stonden bovenaan Lizze’s wishlist en dit viel ook bij de overige kindjes enorm in de smaak. Dus nadat we uit school kwamen dronken we gezellig wat en stond er voor alle kindjes een eetbaar “schateiland” klaar, daarna werden ze om beurten geschminkt en ondertussen maakten we glitterslijm. Ik had super leuke bedels gevonden passend bij het thema welke ze dan in het slijm konden stoppen. Na afloop gingen de potjes feestelijk verpakt mee naar huis.

Uiteraard moesten er ook parelkettingen geregen worden en staarten geknutseld. Ijverig gingen alle meerminnen en 1 meerman aan de slag op een door mij van karton geknipte staart, welke beplakt konden worden met verknipte cupcakevormpjes die als schubben functioneerden, en prachtige steentjes en pailletten. Missie geslaagd!

De volgende dag stond Lizze’s “grotemensenfeest” gepland, dus alle versiering kon fijn blijven hangen en ik richtte een leuke buffettafel in waar de taart en de hapjes op kwamen te staan. Een poosje terug waren wij op uitnodiging bij Playmobil voor de introductie van hun nieuwste zeemeerminnenthema, deze prachtige serie kwam nu geweldig van pas om alles mooi te decoreren. Bij action vond ik een gaaf visnet met schelpen waar achter ik de ballonnen hing.

Ik kan er enorm van genieten om alles bij elkaar te matchen en verzamelen, vooral als ik de blije snoetjes van de kids dan zie wanneer alles uitgestald en op z’n plek staat. Bijna altijd krijg ik te horen; “hoe verzin je het” of “wat heb je er weer een werk van gemaakt”. Maar met een beetje inspiratiehulp en een goede wil kan iedereen dit denk ik. Ik krijg er altijd zoveel energie van en ik denk altijd maar, zo lang ze het nog willen en leuk vinden moet je er een echt feestje van maken. Dus misschien kan ik jullie vandaag met dit blog inspireren, uiteraard ben ik dan ook reuze benieuwd naar jullie foto’s !

O ja, en even terugkomend op de Unicorns….dat werd dan het thema de week later voor school. Een versierde fiets tijdens autovrije donderdag!

Liefs Marieke

meer Mama inspiratie vind je hier

wil je Marieke volgen op Instagram, klik dan hier 

playmobil zeemeerminnen

de zeemeerminnen van Playmobil

thumbnail_IMG_20190913_124507

schateiland

het schateiland van eierkoeken, gesmolten chocolade, een schatkist, parels en een dolfijn

thumbnail_IMG_20190913_161512

de zelfgemaakte slijm ging mee naar huis in glimmende folie met een armbandje

thumbnail_IMG_20190914_071742

oesters van likkoekjes met een kauwgomballetje

thumbnail_IMG_20190914_072650

een schatkistje vol lekkers om uit te delen

thumbnail_IMG_20190914_073623

zeebanket tijdens het “grotemensenfeest”

thumbnail_IMG_20190918_171353

de “unicornfiets” voor autovrije donderdag

thumbnail_IMG_20190913_162727

 

Facebook Comments
Marieke
Laatste berichten van Marieke (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply