FOOD KERST MAMA-INSPIRATIE

Berry X-mas: met een heerlijke verantwoorde kerstster!

9 december 2020

Kerst is in aantocht!

Héérlijk, de sfeer, de kaarsjes, de kerstboom, de lampjes en gezelligheid in huis. Daar hoort zéker iets lekkers bij! Deze keer een verantwoorde kerstster van hazelnootmeel met rode besjes en pure én witte chocolade! Hij is onwijs lekker als verantwoord tussendoortje bij de koffie…óf als ontbijt met kerst….óf als onderdeel van je kerstdessert?

Hazelnootmeel is wat onbekender maar geeft een rijke, zoete boterachtige notensmaak. Zeker in combinatie met de fris zure smaak van de felrode besjes is dit een heerlijke combinatie. Daarnaast bevat het weinig koolhydraten en is het rijk aan voedingsvezels en eiwitten.

De siliconen kerstster is van de action. Maar ook Xenos heeft hele leuke siliconen kerstbakvormen. Indien je geen kerstbakvorm hebt kun je van onderstaande ingrediënten ook muffins maken.

Ingrediënten voor een kerstster of 6 muffins: 

100 gram hazelnootmeel*

(Het recept kan ook met amandelmeel)

2 eieren

1 el lijnzaad

1 el honing

50 gram vanille kwark

1,5 tl bakpoeder

Snufje zout

Bakje rode besjes

1 blokje pure chocolade

1 blokje witte chocolade

Ietsiepietsie snuifje poedersuiker

*Hazelnootmeel is te bestellen bij de notenshop maar ook verkrijgbaar bij oa Albert Heijn!

Hoe maak je deze kerstster:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het hazelnootmeel met de eieren, honing, lijnzaad, kwark, snufje zout en bakpoeder. Goed roeren tot een egale massa. Doe een handje rode besjes door het beslag. Voorzichtig roeren anders gaan de besjes stuk en dat is jammer. Giet vervolgens het mengsel in de vorm. Rasp het blokje pure chocolade er overheen.

Bak 18 minuten in de oven. Check altijd even met een satéprikker. Laat de kerstster afkoelen. Garneer vervolgens met rode besjes, een íetsiepietsie snuifje poedersuiker voor de winterse kerstsfeer en als laatst rasp je het blokje witte chocolade er overheen.

Berry X-mas! Geniet van elkaar!

Over Mascha: Ik ben gewichtsconsulente en leefstijlcoach met een eigen praktijk. Ik geloof niet in diëten en hypes. Ik geloof in gezond, gevarieerd en met mate eten. In mijn praktijk begeleid ik cliënten naar een gezonde leefstijl aan de hand van recepten en weekmenu’s. Via deze recepten die ik meegeef aan cliënten, maar ook de recepten die ik deel op social media, wil ik laten zien dat je gezond én lekker zeker samen gaan! Mascha volgen: facebook – instagram

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply