Family Jolanda TRAVEL

DAGJE UIT: Huur eens een bootje…

5 juni 2018

Het ultieme vakantiegevoel…

Als we op vakantie zijn in een zonnig land, dan gaan we altijd op zoek naar een mogelijkheid om te varen. We huren een bootje of we gaan bijvoorbeeld mee met een rondvaart/lijndienst om naar een ander eiland te gaan. Ook vinden we het heerlijk om door haventjes te lopen..  van de mondaine haven in St. Tropez tot de kleine vissershaven van Fiskardo, Kefalonia. Het water, de boten en de sfeer eromheen trekt ons enorm!

Nu we al prachtige, zomerse dagen hebben gehad, kwam het idee om in Nederland een keer een bootje te huren. Vaak blijft zoiets een idee maar als manlief maar een half woord tegen mij zegt, dan is het diezelfde avond nog geboekt. Dus ik ging op zoek naar een mogelijkheid in de buurt. Ik kwam uit bij de Lithse Ham. Voor ons maar 20 minuten rijden en het ligt in een prachtige omgeving (Land van Maas en Waal). Na kort mailverkeer met de aardige mevrouw van de sloepverhuur, was het geregeld. Zondag beloofde het 26 graden te worden, perfect voor een dagje varen op de Maas! De voorbereiding kon beginnen! Ik had nog een echte picknickmand op zolder…  die hoorde natuurlijk helemaal in het plaatje. Ik appte Shopaholiek collega Anouk nog even als ‘ervaringsdeskundige varen’ want ik wilde natuurlijk niks vergeten op onze boattrip!

Dochter Bente (7) kon bijna niet wachten tot het zover was. Samen pakten we de picknickmand in. Naast de hapjes en (gekoelde) drankjes, natuurlijk ook zonnebrand en een vestje mocht het weer omslaan. Gelukkig hebben we die niet nodig gehad!

Na een korte uitleg van de vriendelijke havenmeester gingen we gewapend met routekaart de Maas op, richting ‘s-Hertogenbosch. Op de website van de verhuur stond het al… het varen van een sloep is niet moeilijk. En dat is ook zo. Hendel naar voren en sturen. Ook een vaarbewijs is niet nodig. Bente vond het ge-wel-dig! Wat een gevoel van vrijheid heb je op het water! Een heerlijk zonnetje, de wind door je haar…  kortom, het ultieme vakantiegevoel. Er is ook van alles te zien op het water. Links en rechts  zagen we mensen zonnebaden op de kleine ‘strandjes’, honden renden vrolijk het water in en 100 meter verder lagen de koeien aan de over te genieten van de rust. Soms werden we ingehaald door een grote boot of kwamen we er een tegen. Onze sloep deinde mee op de golven die de grote boot veroorzaakte…  De eerste keer was dat wel even spannend en lag ik plat op de bodem van de boot en greep ik snel naar mijn camera, bang dat deze overboord zou slaan. Dit tot grote hilariteit van de boten om ons heen. Maar na een tijdje zochten we expres de grote golven op… We genoten ervan alsof we in het schommelschip van de Efteling zaten.

Een dagje varen is qua kosten vergelijkbaar met een dagje pretpark met het hele gezin. Het grote verschil is dat je van een dagje pretpark meestal gesloopt thuiskomt en van een dagje varen juist compleet uitgerust en relaxed.

Heb je zelf nog goede tips voor een leuk vaargebied, laat het dan zeker weten onder de blog!

 

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

Sloep huren

Daar lag ie dan… onze sloep voor 1 dag…

 

Sloep huren

Sloep huren

 

Sloep huren

Onze goed gevulde picknickmand…

 

Sloep huren

Bente achter het stuur…. wat heeft ze genoten!

 

Sloep huren

Is dat niet rustgevend…

 

Sloep huren

 

Sloep huren

 

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply