MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Vakantie is begonnen, wat wordt het dit jaar?

6 juli 2020

Vakantie of bijna vakantie, wat gaan we doen?

Wordt het thuis blijven, uit in eigen land of durven we toch stiekem over de grens te gaan? Een van de kleine voordelen van Corona is voor mij geweest dat ik Nederland wel heel anders ben gaan bekijken. Door het bloggen kwam ik al op plekjes waar ik het bestaan niet af wist, maar door Corona helemaal. We zijn er toch meer op uit gegaan en krijg je op sommige plekjes in Nederland dat echte vakantie gevoel.

In de tijd van de lockdown konden we alleen maar wandelen. Nu deden we wat om en rond het huis, later konden we wat meer op pad. Een paar tips wil ik jullie graag meegeven als je van plan bent om in Nederland vakantie te houden.

  1. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan de Waddeneilanden. Ga wadlopen, sjokken door de modder en eet ’s avonds lekker mosselen. Wellicht kom je ook nog een zeehond tegen, dat zou voor de kinderen helemaal super zijn. Je kunt zelfs oversteken van het vaste land naar Waddeneiland, maar een korte tocht langs de kust is ook mogelijk!
  2. Delft! Wie is er wel eens geweest? Mijn kinderen studeren er en vroeger studeerde mijn broer er ook. Delft is te overzien! Niet te groot, maar wel met een prachtige historische kern. Ik hoop niet dat ik mensen voor het hoofd schop als ik zeg “een soort klein Amsterdam”! Delft staat natuurlijk bekend om zijn aardewerk, maar heeft meerdere bekende attracties. De Nieuwe Kerk is prachtig en Museum Prinsenhof (het Sint Agathaklooster) waar Prins Willem van Oranje werd vermoord zijn daar twee van. Ook is er veel van Johannes Vermeer, de beroemde Delfste schilder, terug te vinden.
  3. Limburg! Ik ben gek op Limburg. Daar voel je het bourgondische leven echt en de heuvels geven je het gevoel dat je in Noord Frankrijk bent. Om je heen hoor je veel buitenlandse talen en in het Geuldal zie je zelfs wijngaarden! Er zijn meerdere fietsroutes te downloaden, maar natuurlijk kun je er ook prachtige wandelingen maken. Echt een vakantieregio in eigen land om te ontdekken!
  4. En, ik woon aan de overkant van Dordrecht, maar wat een prachtige stad is dit! Sinds Koning Willem Alexander hier geweest is, is het nationale toerisme hier flink toegenomen. Buitenlanders kwamen hier al wel, gelukkig wordt het nu ook door onszelf ontdekt. De oudste stad van Nederland met heel veel kleine straatjes, gezellige terrasjes en fantastische uithuisjes zoals Dok Bar & Bites en Coffeelicious. Maak hier een boottochtje met Sirio Barone, dan waan je je helemaal een paar eeuwen terug. Echt heel erg leuk!

Is dit allemaal wat te saai voor de kinderen, dan heb ik nog een leuke tip speciaal voor hun! Via Kwebbels Kinderboekenclub kun je een pakket boeken en stripboeken bestellen, maandelijks abonnement, zodat de kinderen zich nooit zullen vervelen. Je kunt nu zelfs voor 6,95 een proefpakket aanvragen, super leuk voor de vakantie.

Natuurlijk gaat er nog veel meer door mijn hoofd, misschien hebben jullie ook nog een paar goede tips voor ons!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply