Angelique MAMA-INSPIRATIE PERSONAL

Ik en mijn iPhone 12: altijd in de buurt

18 juni 2021

Een paar weken geleden was het eindelijk zover: eindelijk mocht ik mijn iPhone 12 uitkiezen. Al maanden zat ik te wachten, want ik had nog een arabische telefoon, overgehouden aan ons Dubai avontuur, en die kon bepaalde functies niet verrichten, zoals Apple Pay, FaceTime en daarnaast wilde ik natuurlijk ook gewoon mooiere foto’s kunnen maken. Anyway… ik wilde gewoon een nieuwe. Zo blij als een kind. Want echt: zo’n nieuwe telefoon doet wat met je.Ik heb gewoon gekozen voor het nieuwste model, en dat was de iPhone 12. De kleur uitkiezen was eigenlijk het meest lastige :). Het is rood geworden, met ook een rood hoesje.

Sinds ik mijn nieuwe iPhone 12 heb gekregen is mijn telefoon nooit ver uit mijn buurt geweest. Waar ik ga en waar ik ook sta: ik heb hem of in mijn hand, tas of hij ligt op mijn tafeltje of buro. Erg eigenlijk he?! Maar ik heb er een verklaring voor: sinds ik deze telefoon heb ben ik tot de conclusie gekomen dat ik geen tas meer nodig heb waar ik allerlei pasjes etcetera in moet bewaren. Zoals mijn bankpasjes: die heb ik allemaal in Apple Pay gezet zodat mijn portemonnee eigenlijk overbodig is geworden. Cash geld heb ik eigenlijk nooit, ik gebruikte sowieso altijd alleen mijn pasjes. Overbodig dus door die telefoon. Mijn boodschappen bestel ik tegenwoordig online bij de appie, kwestie van invoeren wat ik nodig heb en het busje van Appie rijdt wekelijks langs om mijn boodschapjes af te geven.  Hetzelfde geldt voor mijn eten via Hellofresh en mijn koffie. Mijn sociale contact loopt uiteraard in beginsel – buiten het echte fysieke ontmoeten dan natuurlijk – ook via de app en mijn werk is ook social media. Mijn blogs kan ik nalezen, of zelfs maken op mijn telefoon.  Mijn zakelijk mail, bankzaken etcetera kan ik gewoon op het terrasje maken, nippend aan een lekker cocktail.  Heb ik een leuk jurkje nodig: ook dat gaat via de telefoon. Als ik het zo na lees is het eigenlijk best wel erg :). Maar goed… dit is nou eenmaal hoe het werkt en ik zie het overal om me heen. De telefoon heeft zich echt helemaal geïntegreerd in ons leven en eerlijk gezegd kan ik me niet meer voorstellen dat we het zonder hebben gedaan :). Misschien is het sowieso een idee om een tweede telefoon te nemen en privé en zakelijk wat meer te scheiden. Wat is overigens wel altijd probeer is mijn telefoon weg te leggen als ik in gezelschap ben, want dat is toch wel mijn ergernis nummer één: teveel op je telefoon zitten, dan ben ik een tweede keer niet zo happig op een afspraak en spreek ik liever met iemand anders af.

Het eerste wat ik in de ochtend doe is richting het koffiezet apparaat lopen en mijn iPhone 12 pakken. Als eerste check ik mijn berichten en mail. Als het na mijn ontbijt de deur uitga pak ik tegenwoordig eigenlijk alleen mijn autosleutels en telefoon. Mijn hippe designtasjes zijn eigenlijk overbodig geworden. Zoals ik al zei: mijn telefoon heeft alles wat ik nodig heb.

Gelukkig staan er ook sites als Marktplaats en Vinted op: daar kan ik dan mooi die tasjes verkopen 🙂

Liefs, Angelique

Headerpic: Shutterstock

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply