BLOGGEN

Ben jij klaar voor de ‘Lunchbox-politie’?

22 augustus 2017
IMG_3461

De scholen zijn op diverse plekken in het land, afgelopen maandag weer van start gegaan. Er verschenen daarom een heleboel ‘Back to school’ foto’s. Altijd leuk om te zien wat een werk iedereen er van heeft gemaakt. Ik heb de meest fantastisch gestylde kinderen voorbij zien komen op Instagram en Facebook. Mooie kleding, strakke kapsels, nieuwe schoenen en niet te vergeten een nieuwe rugzak.

Terwijl iedereen druk bezig was met de voorbereidingen voor de eerste schooldag, zat ik thuis met een zieke Benja. Hij had de waterpokken opgelopen op de crèche. En als mijn kinderen ziek zijn, krijgen ze altijd een cadeautje! Omdat ik ze dan extra aandoenlijk vind. Voor Benja had ik op internet een hele leuke lunchtrommel gezien. Een blik in de vorm van een robot. Echt jongensachtig vond ik, maar of de boterhammetjes daar nou vers in zullen blijven wanneer hij naar schoolgaat, is een tweede. Voorlopig stopt hij er nu zijn speelgoed paardjes in en loopt hij de hele dag met zijn robot rond. Een groot succes kunnen we wel zeggen.

Het was maandagochtend. De app stond roodgloeiend. Het waren mijn vriendinnen met wie ik in een groeps-app zit. Het zweet stond op hun rug van het heen en weer fietsen naar school, de eerste ochtend stress zat er weer op. Tijd voor koffie en de eerste schoolplein roddels.

Er kwam een discussie op gang. Een lunchbox discussie! Want het blijkt wel dat ik er helemaal uit ben. Mijn oudste zoon is bijna 17, de middelste 14 en Benja is net 1,5 jaar. Ik ben nog van de Liga generatie of de Oreo koekjes die toen net populair waren. Dat in combinatie met een pakje drinken, waar veel teveel suiker in bleek te zitten, achteraf gezien. Inmiddels is dat allemaal veranderd op school. Kinderen drinken water? En eten fruit en groenten? En nog zoiets, ze hebben tegenwoordig een lunchbox waar ongeveer 36 stapelbare vakjes en bakjes inzitten, waarvan het iedere dag een verrassing moet zijn wat er inzit! Een aantal van mijn vriendinnen streven ernaar om dit elke dag te doen. Ik wist niet wat ik hoorde. Het ging over yoghurt en sausjes, snoeptomaatjes en minikomkommers. Stukjes geschild fruit, ontbijtkoek en een halve krentenbol. Is dat niet verwarrend voor de kinderen vroeg ik nog? De lunchbox met stapelbare vakjes was slechts om de ochtend mee door te komen. Ik dacht op zijn minst dat de kinderen een continue rooster hadden, gezien de hoeveelheid eten.

En terwijl de discussie verder ging wie de ‘beste lunchbox-moeder is, keek ik naar Benja die met zijn robot door de kamer liep. Ik kon het niet laten om even een foto te plaatsen in de groeps-app. Ik zei “dit is Benja zijn lunchbox.” Even was er een stilte……daarna kreeg ik te horen dat dit echt niet kon anno 2017! Daar moest ik natuurlijk ontzettend om lachen. Want weet je, over drie jaar krijgen de kinderen misschien wel astronautenvoer mee naar school en bestaan de stapelbare lunchboxen al geeneens meer. Wie zal het zeggen.

Inmiddels heb ik mij goed verdiept in de verschillende soorten lunchboxen. En ik kan me wel voorstellen hoe leuk dit voor je kind is. Bovendien stimuleer je ze op een leuke manier om gezond te snacken en is het als vader of moeder zijnde leuk om iedere dag enthousiaste reacties te krijgen van je kind. Je inspanning wordt als het ware beloond. Er zijn zelfs moeders die iedere dag de inhoud van de lunchbox fotograferen en delen op social media. Echt leuk om te zien!

Heb jij ook een foto gemaakt van de eerste schooldag of de inhoud van de lunchbox? Dan wil ik die natuurlijk graag zien. Je kunt je foto’s plaatsen tussen de reacties op de Facebookpagina van Shopaholiek. Als je het leuk vindt, kun je mij en mijn bezigheden ook volgen op Instagram onder de naam Talk About Style.

 

 

FullSizeRender-3

De robot lunchbox die ik kocht voor Benja. Vind je hem niet ontzettend leuk?

Image-1-2

Kijk hem eens trots staan, met zijn lunchbox in zijn hand.

Image-1-3

FullSizeRender-6

 

 

 

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply