DIY GIRL

Oversized & Rimpels

6 februari 2018

Patronen om te naaien kan je overal kopen. Maar er zijn er ook een heleboel gratis te vinden op internet. Een van de nieuwere gratis patronen is de Vesper Sweater van Bel’Etoile. Het is een oversized sweater met een aangerimpelde mouw. Je kan kiezen om de gewone sweater te maken, of de jurk met aangerimpeld rokdeel. Het patroon loopt van 2-10 jaar. Je meet je kindje op, en kiest de leeftijd die het dichtst bij de gemeten maten komt. In mijn geval heb ik de sweater nog wat moeten verlengen.

2018 vesper sweater chat chocolat stoffenfeest

De stoffen van Chat Chocolat zijn lekker zacht, en tegelijkertijd ook stevig. De roze met de zwarte paarden- en eenhoornprint was een perfect stofje voor deze trui. Mijn dochter is namelijk dol op paarden en zou het liefst op alle kledingstukken een afbeelding willen hebben van paarden! Droomt jouw meisje ook elke dag over eenhoorns en paarden?

2018 vesper sweater chat chocolat2 boord glitter

Het aanrimpelen van de mouw is niet moeilijk. Je naait twee ‘hulpstiksels’ met een grote steek. Vervolgens trek je aan de draadjes aan aan de zijkant, en rimpel je de stof in. Vervolgens verdeel je de rimpels zoals jij dat wilt. Ik zet zelf de draadjes aan het uiteind altijd even vast door ze aan elkaar vast te knopen en om een speld te wikkelen. Hierna naai je de mouw gewoon op de normale mouw in, tussen de twee stiksel lijnen. Als de mouw erin zit, haal je het hulpstiksel er weer uit!

stoffenfeest chat chocolat sweater naaien glitterboord albstoffe

De boorden mochten van mij wel een beetje afsteken, daarom gebruikte ik het zwarte boord met een gouden glitterlijn voor het polsboord en de onderkant. Deze boorden zijn biologisch en in vele kleurvarianten te verkrijgen! Het leuke is dat de collectie van deze boorden flink uitgebreid wordt, er komen ook boorden aan met ruffles. Niet te missen deze zomer! De hals werkte ik af met effen zwarte boordstof.

stoffenfeest blog vesper bel etoile pofmouw sweater

Het modebeeld van nu is wisselend, soms oversized en soms aangesloten of juist heel kort! Wat vindt jij van de oversized mode? Laat het hieronder weten in een reactie!

2018 vesper sweater chat chocolat stoffenfeest naaien

Shoppen:
Chat Chocolat Sweatstof
Boordstof

Downloaden:
Met dank aan Isbabel voor het gratis patroon wat je kan downloaden!
Vesper Sweater Dress van Bel`Etoile

Facebook Comments
Laatste berichten van Guus Stoffenfeest (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply