MAMA-INSPIRATIE Marieke H. PERSONAL

Wat een hectische tijden! Tijd voor een beetje me-time!

25 november 2019

Een momentje voor jezelf heb je wel nodig in deze drukke tijd…

Het is net of wanneer de blaadjes aan de boom verkleuren, de dagen niet alleen korter duren, maar ook sneller gaan. Voor je het weet zitten we weer aan de kerst-dish en gaan we serieus richting 2020. Me-time lijkt geheel niet te bestaan. Wat een mooi jaartal overigens, maar laten we nog even stilstaan bij vandaag!

Herkennen jullie dat of het lijkt of je dagen volstromen met afspraken, de tijd voorbij vliegt en je een gebrek hebt aan een beetje tijd voor jezelf? Ik voel dat alleen tijdens deze maanden. Het is net of de lente en zomer relaxter passeren en dat de druk in de wintermaanden toeneemt. Bij ons is het ook nog dat we vijf familieverjaardagen vieren en dat wil iedereen natuurlijk in het weekend vieren. Sinterklaas en Kerst wordt ook nog ingedeeld en zo zijn we weer blij als het januari is.

Eigenlijk is het te gek voor woorden, maar ik heb gemerkt dat ik erg rustig wordt van een momentje voor mezelf. Logisch is dat misschien, maar we zijn toch wel geneigd om maar door te blijven gaan. Ik tenminste wel. Laat me uitleggen wat ik zoal doe.

’s Ochtends ben ik er meestal vroeg bij. De race begint direct! De vaatwasser moet uitgeruimd worden, de wasmachine gaat al vroeg draaien en als een wervelwind ga ik door de slaapkamers. Trek de bedden recht, haal handdoeken en was uit de kamers en de basis is gelegd. En dan gaat de werkdag beginnen… Dit is een gewone doordeweekse dag, maar in deze maanden lijken de wasmanden wel voller. Omdat we weer meer binnen leven, lijkt het huis ook sneller te vervuilen.

En dan komt ie, ik ga dus echt even voor een kop koffie zitten als ik thuis ben. Tussen de middag probeer ik echt even rustig te eten en ’s avonds probeer ik steeds meer social media naast me neer te leggen. Dat maakt mij veel rustiger en geeft me het gevoel dat ik alles onder controle heb. Me-time noem ik dat!

Ik ben wel benieuwd hoe jullie deze drukke dagen doorkomen!

X

P.S. de yoga-set is van @ByJulz en zit ongelooflijk lekker!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply