FOOD Jolanda MAMA-INSPIRATIE REVIEWS

DAGBOEK VAN EEN ETER – MaschaFoodLifestyle

19 mei 2021

Lijnen hoeft geen straf te zijn –  MaschaFoodLifestyle

De afgelopen maanden hebben jullie regelmatig lekkere en verantwoorde tussendoortjes in de blog voorbij zien komen die bovendien leuk zijn om samen met je kids te maken. De heerlijke recepten hiervoor waren afkomstig van gastblogger MaschaFoodLifestyle. Mascha heeft recent een boek uitgegeven en wij gingen met haar in gesprek. 

Zelf volg ik Mascha al jaren op insta en koken we elke week wel een gerecht van haar! Niet alleen omdat het heel gezond is, maar ook omdat we het lekker vinden. En het is niet moeilijk te maken. Voor mij als niet-kok ook belangrijk. Als de lijst met ingrediënten te lang is, of ik ken de ingrediënten niet, dan haak ik af. Vaak moest ik haar complete insta door om weer even het recept op te zoeken. Maar nu is er een boek! Alle recepten overzichtelijk bij elkaar! Zie je het boek hierboven pronken in mijn keuken?

Ik zocht Mascha thuis op en vroeg haar waarom ze een boek geschreven heeft. Ze heeft immers al een succesvolle praktijk. Mascha: “Het boek zat al jaren in mijn hoofd en nu staat eindelijk alles op papier! Zelf ben ik een enorme jojo-er en diëter geweest. Elke hype die voorbij kwam, volgde ik. Ik begon altijd op een maandag met wéér iets nieuws. Elk dieet lukte en elk dieet mislukte. Dit om de eenvoudige reden dat het niet vol te houden was. Het dieet was óf te streng óf ik moest bijvoorbeeld voeding weg laten zoals brood en aardappelen. Op basis van wilskracht lukte mij dit altijd. Tijdelijk. Ik jojode daardoor met gemak 30 kilo op en neer. Ik was dat zo beu. Met coaching wist ik mijn onevenwichtige relatie met eten om te draaien naar een gezonde leefstijl waarbij ik alles mocht eten. Gevarieerd. Met mate. Ik leerde dat gezond eten ook gewoon heel lekker kan zijn en ‘lekker’ was iets dat ik nooit associeerde met een dieet. De meeste pogingen voelde als een straf. Daarnaast ontdekte ik dat ik niet zozeer heel weinig moest eten maar anders. Inmiddels ben ik al jaren op een gezond gewicht en ben ik in balans. En ja, ik eet ook gewoon chocola en drink ook een wijntje. Het is keuzes maken. Dat is dé reden dat ik een boek wilde schrijven. Met mijn boek hoop ik een heleboel mensen in te laten zien dat een streng dieet niet nodig is en dat je lekker mag en kan eten bij een gezonde leefstijl en een fijn gewicht. Dit doe ik aan de hand van weekmenu’s die je kunt gebruiken als leidraad en een heleboel voedzame, makkelijke en verantwoorde recepten!”

Als ik blader door het boek, valt me direct haar persoonlijke verhaal op. Op een eerlijke en duidelijke manier beschrijft Mascha haar ‘dieet-ellende’ zoals ze het zelf noemt. Ik denk dat er voor velen een bron van herkenning in zit. Ook voor mij! Na haar eigen levensverhaal volgen er maar liefst 6 weekmenu’s! Dus als je doel is om de coronakilo’s op een verantwoorde manier te willen verliezen, volg dan 6 weken lang deze menu’s. Je eet lekker en gezond (en de rest van je gezin kan gewoon mee-eten) en je verliest snel gewicht. Hoe fijn is dat!

De hoofdstukken die daarop volgen zijn ook heel overzichtelijk ingedeeld. Je vindt er 80 recepten voor de categorieën; ontbijt, lunch, soep, diner, verantwoorde lekkernijen en guilty pleasures. Even inspiratie nodig voor een gezonde (en niet ingewikkelde) lunch, hop naar pagina 74 en kiezen maar! Wil je iets bakken met de kinderen maar wil je niet per ongeluk ’s avonds nog 3 cupcakes met veel suikers opeten, ga dan samen iets verantwoords bakken zoals bijvoorbeeld appel muffins die je maakt met het betere alternatief amandelmeel. Bij ons is pagina 142 o.a. favoriet. Hier staan de verantwoorde Italiaanse tortilla’s (gemaakt van groenten) met gehakt en mozzerella. Dochterlief vraagt er elke week om en daar ben ik stiekem erg blij om!

In enkele weken tijd is haar eerste druk van 1500 exemplaren al bijna uitverkocht! Denk jij nu, ik wil ook op een gezonde en lekkere manier gaan eten en een aantal kilo’s afvallen, bestel dan snel het boek. Dan kan via www.dagboekvaneeneter.nl of via bol.com.

Dagelijks lekkere recepten ontvangen? Like Mascha dan op insta of facebook.

Voor meer informatie ga naar: www.dagboekvaneeneter.nl

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

dagboek van een eter

Een voorbeeld van een binnenpagina

 

dagboek van een eter

Mascha aan het werk in haar keuken

 

 

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kookboek van een eter - Shopaholiek 29 juni 2022 at 09:47

    […] van een eter, heeft Mascha recent een tweede boek uitgegeven! De blog over het eerste boek, lees je hier nog even […]

  • Leave a Reply