Angelique MAMA-INSPIRATIE PERSONAL

Shopaholiek of Shoe-aholiek?

3 juni 2021

Herkenbaar? Heb je weer het zoveelste paar schoenen gekocht? Of besteld via internet omdat je dit paar,  in deze kleur, van dit merk waarvan je weet dat ze fantastisch zitten en dat ze helemaal je outfit afmaken of perfect passen bij dat jurkje wat je laatst hebt gescoord? Je hoeft mij niet uit te leggen wat voor smoesjes je allemaal verzint om toch maar dat paar in je (virtuele) winkelmandje te gooien en met kriebels in je buik afrekent. Ik ken het hoor. Dat je dat gevoel hebt dat je echt het allermooiste pareltje uit de winkel te pakken hebt. In visioenen zie je jezelf er al in lopen toch? Alle outfits heb je in je hoofd al bedacht die allemaal draaien om dat nieuwe paar schoenen. En de prijs? Ach….. dat viel wel mee. Het is nou niet dat je gelijk Jimmy Choo’s of Louboutins koopt en dat je de huur een maand niet meer kunt betalen of alleen nog macaroni eet de rest van de week.Tegen je man zeg je waarschijnlijk dat deze beauty’s al jaren in de kast liggen of dat ze zo goed in de sale waren dat je ze echt niet kon laten liggen. Verkoop ze op marktplaats en je wint er zelfs nog wat op. Voor jezelf praat je het gewoon goed: want je hebt ze toch zeker verdiend? Je werkt er misschien wel hartstikke hard voor. Of je bent ongesteld of je hebt je dag niet. Dat mag je je zelf best wel een beetje verwennen.  En waar hebben we het over: een paar schoenen: Nee hoor…. deze schoenen schreeuwen echt je naam. Die zijn echt voorbestemd om aan jouw voetjes te mogen paraderen. Zo gaat het in ieder geval meestal bij mij……. Zeker een paar keer per maand. Kan eigenlijk niet he?!

Gelukkig heb ik niet zo’n man die daar altijd maar wat van vindt. Iets met happy wife, happy life. En zolang ik niet ALLE centjes opmaakt aan schoenen bemoeit hij zich er eigenlijk niet mee. Feit is nou eenmaal dat vrouwen heel graag schoenen kopen. Het is ook echt bewezen dat we er ontzettend blij van worden, zeker als we de schoenen in de sale kunnen kopen. Dus dan kom ik weer terug op de regels hierboven: happy wife, happy life. Maar goed: een beetje overdreven is het natuurlijk wel. En zeg nou eerlijk? Hebben we al die schoenen, pumps, laarzen, sneakers, wandelschoenen en slippers nou echt allemaal nodig? Tuurlijk niet. Zaak is om de basis op orde te hebben. Investeer dus in goede basics.  Van die items waar je jarenlang plezier van hebt en die je op veel manieren kan dragen en dus bij veel outfits passen. En… die lekker lopen.We gaan je daarmee een beetje helpen en zetten de beste basics op een rijtje voor je.

De witte sneaker

Altijd clean en basic. Passen werkelijk overal bij. Trek een skinny jeans, mom jeans, high waisted jeans of short aan: helemaal top! Altijd goed. Ook bij jurkjes sla je nooit de plank mis. En… ze lopen nog eens heerlijk ook. Win win situatie zeg ik altijd maar.

Het enkellaarsje

Ga je wat op de nettere tour? Misschien moet jij er op je werk wat netter uitzien? Zorg dan dat je een mooi enkellaarsje in je kast hebt staan. Altijd top onder een nette rok, een compleet pak en het spiced ook direct je jeans weer op. Trek er een colbert bij aan en je hebt een compleet andere look.

De pump

Jaaa… de pump. Prachtig! Een goede pump is voor elke vrouw noodzaak. Tenzij… je er niet op kunt lopen: laat het dan lekker aan je voorbij gaan want dan sla je de plank echt compleet mis. Maar een mooie zwarte pump is echte musthave voor iedere vrouw. Punt.

Ballerina’s

Je haat ze of we vinden ze geweldig. Ballerina’s blijven echt eeuwig in het modebeeld en zullen echt nooit verdwijnen. Mooie zwarte ballerina’s zijn dus altijd handig om in je kast te hebben. Of in je tas als je je torenhoge pumps wilt verruilen voor wat comfortabels en toch netjes voor de dag te komen.

Kaplaarzen

Tja…. ik vind dus ook dat je er in de regen best beeldig bij kunt lopen. Investeer in een paar goede kaplaarzen en je hebt er de rest van je leven plezier van. En echt: je zult versteld staan hoe vaak je deze laarzen uit de schuur haalt. Misschien niet het leukst om te kopen. Maar wel het meest handig.

Andere schoenen zijn natuurlijk wel altijd leuk om erbij te hebben! Mijn zegen heb je 🙂

Headerpic: Shutterstock

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply