FOTOGRAFIE TIPS

Dorieke fotografie

30 oktober 2016

ZOEK JIJ NOG EEN GEWELDIGE FOTOGRAAF?

Toen Linde een baby was, zat er in Zwolle een schattig winkeltje met de naam Kroonjuweeltjes. Volgens mij heb ik er nooit wat gekocht (pin me er niet op vast), maar wel liep ik in deze winkel tegen het visitekaartje aan van Dorieke Fotografie. Ik was op slag verliefd op haar manier van fotograferen; licht, clean, puur en niemand kan de ogen van je kind uit een foto laten knallen zoals Dorieke dat doet.

Ik heb haar gelijk gebeld en een afspraak gemaakt. Een paar weekjes later kwam ze bij ons thuis en heeft ze Thijs en Linde gefotografeerd. De foto’s zijn prachtig geworden en hangen nu na onze verbouwing nog steeds in huis. Zo mooi vind ik ze en zo schattig waren Thijs (net drie) en Linde (negen maanden) toen. Een tijdje later was ik met de kinderen bij een vriendin. Haar man had Thijs en Linde nog nooit gezien. Hij zei: ze hebben echt zulke mooie ogen als op de foto. Hij dacht dat de foto’s bewerkt waren, maar niets is minder waar, Dorieke is gewoon zo goed.

Op het kinderdagverblijf wilden ze ook graag een foto van de kinderen. Ik leverde natuurlijk vol trots mijn fotoshoot foto’s in. Het kinderdagverblijf was zo onder de indruk, dat Dorieke daar elk jaar de “school” foto’s mocht komen maken. Hoe noem je dat eigenlijk bij een kinderdagverblijf? Inmiddels is het kinderdagverblijf failliet en Kroonjuweeltjes gestopt, maar Dorieke is still going strong.

Toen Thijs en Linde zes en drie jaar waren, heb ik ze nogmaals laten fotograferen door Dorieke. Dit keer samen met hun neefje en nichtje. En daarna zijn we gaan samenwerken voor Shopaholiek. Ook die resultaten zijn prachtig, kijk bijvoorbeeld eens terug naar dit blog of deze met mezelf in de hoofdrol (slik). Ik heb er een prachtige profielfoto aan overgehouden. Ik moest op mijn werk ook op de foto en kon maar niet tevreden zijn over het resultaat. Doe mij de foto’s van Dorieke maar.

Omdat ons huis verbouwd is en er inmiddels weer drie jaar voorbij waren (wat gaat de tijd toch snel), heb ik Thijs en Linde met negen en zes jaar weer door Dorieke laten fotograferen. Dit keer ook met papa en mama erbij. Het plan met de foto’s was een grote IXXI voor aan de muur in de woonkamer. Wij hebben een licht huis met grijs en roze tinten. Dorieke heeft passend bij deze sfeer prachtige serene foto’s weten te maken. Ze matchen heel mooi bij elkaar en bij onze woning. De IXXI konden we daarna bestellen bij IXXI your world.

IXXI is een systeem waarbij je je foto’s laat afdrukken op kaarten van 20 bij 20 cm. Deze kaarten zijn 0,3 mm dik en gemaakt van mat synthetisch materiaal. Dit materiaal is heel licht, scheurt niet en trekt niet krom. In elke kaart zitten vier gaatjes en met de bijgeleverde koppelstukjes zet je de kaarten aan elkaar. De koppelstukjes hebben de vorm van een I voor de zijkant en een X voor in het midden, vandaar de naam IXXI. Als je alle kaarten hebt gekoppeld, kun je de IXXI aan de muur hangen met een plakstrip. Deze loopt bovenaan over de hele breedte en onderaan is er alleen een plakpunt bij de hoeken.

Is een IXXI niets voor jou (mijn schoonmoeder vond het niet mooi), dan kun je bij Dorieke zelf je foto’s op allerlei manieren af laten drukken. Ook kun je voor verschillende shoots bij haar terecht, denk aan zwanger, new born, kids, trouwen en zakelijke foto’s. Fashion kan ze ook, dit zie je binnenkort terug op Shopaholiek. Kijk voor meer informatie eens op haar Facebookpagina en website. Als je haar Facebookpagina liked zie je regelmatig prachtige nieuwe foto’s voorbij komen.

Website Dorieke Fotografie

Facebookpagina Dorieke Fotografie

ixxi_doriekefotografieDorieke Fotografie Dorieke Fotografie Dorieke Fotografie Dorieke fotografie Dorieke Fotografie Dorieke Fotografie

 

Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply