Jolanda TIPS

Eerste hulp bij ongelukjes!

1 juni 2016

Ken jij deze wondergel al?

Al drie jaar geleden schreef ik deze blog.. Nu dochterlief alweer 8 jaar is, is het vallen gelukkig wat minder geworden maar wij zijn nog steeds enorm fan van de ‘wondergel’ (zoals wij de gel noemen). Wie weet is het ook wat voor jou! Lees je mee?

Juni 2016. Het is weer blote benen weer… Heerlijk natuurlijk maar ik durf onze dochter eigenlijk niet met blote benen naar school te laten gaan.  Onze dame is namelijk nogal een brokkenpiloot. Een legging voelt nog enigszins ‘veilig’ maar het is een schijnveiligheid want meestal is de legging en de knie kapot!

Zo zat ze een keer met haar hoofd tussen de deur van het gymlokaal en had ze een snee over heel haar wang. Aangezien ze een geknutselde kikkermuts op had toen ze uit school kwam, dacht ik dat haar gezicht groen was van de schmink.. maar het bleek een groene zalf te zijn die de juf na het incident had aangebracht. Diezelfde week rende ze met buiten spelen achteruit tegen een boom aan wat haar vier schaafplekken op haar rug opleverde. En een kapotte knie is wekelijks aan de orde..  Herkenbaar?

Toen ze een keer vanaf de trampoline een flinke snoekduik in de tuin had gemaakt, ging ik op zoek naar een goed middel om te smeren… want ja, het was wel haar gezicht. De drogist adviseerde mij de 3-in-1- wondgel van Nestosyl. De gewone Nestosyl zalf kende ik wel maar dit handige pompje met transparante gel nog niet.

Vol goede moed begon ik te smeren. Een paar keer per dag een dun laagje. Ik stond versteld van de snelle genezing! In 4 dagen tijd was de wond dicht en vielen de korstjes eraf. Ongelofelijk! Sindsdien heb ik al veel vrienden en kennissen getipt over de ‘wondergel’ zoals wij dat thuis noemen. Het is een vast onderdeel van het bedritueel geworden..  plassen, wassen, tandenpoetsen,  zalfje smeren en verhaaltje lezen. Tijdens het voorlezen trekt de gel in en kan ze daarna lekker gaan slapen. De zalf prikt overigens niet.

Wij zijn dus erg blij met de Nestosyl 3-in-1 wondgel. Misschien heb jij nog tips voor onze lezers? Met welk product heb jij goede ervaringen?

Geen enkele wond is hetzelfde dus laat je eerst goed voorlichten bij de drogist. De Nestosyl 3-in-1 wondgel is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €10,09 . Gebruik hem voor schaafwonden en lichte brandwonden (brandwonden wel eerst goed koelen natuurlijk). Voor meer informatie zie: www.nestoysyl.nl.  Lees ook altijd eerst goed de bijsluiter.

Hieronder laat ik jullie de foto’s zien van haar trampoline val en hoe de genezing verliep van dag 1 t/m 4. Super toch!

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

Dag 1

 

Dag 2

 

Dag 3

 

Dag 4

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply