Jolanda SPEELGOED

Een tip voor de Sint!

21 november 2017

It’s all in the game…

We zitten er weer midden in…  de heerlijke Sinterklaastijd. Samen met vriendinnen en hun kids hebben we de intocht gekeken vorige week. Wat was het weer spannend. De normaal redelijk rustige kinderen, stuiterden door de kamer van enthousiasme. Direct na de uitzending werden de verlanglijstjes geschreven. Wat me opviel is dat onze dochter bovenaan haar lijstje schreef: een spel!

Al jaren spelen we veel spellen thuis. Met name als haar grote zus thuis is en het is geen weer om buiten te zijn, dan is het een leuke invulling van de middag. Spellen zijn namelijk ook niet aan een maximum leeftijd gebonden. Natuurlijk zijn veel spellen vrij gemakkelijk voor de oudere zus (17 jaar) maar dat maakt niet uit voor het plezier. Het gaat om het samen spelen, lekker kletsen tussendoor en een kop warme choco met koek erbij. Wij kunnen er als gezin echt van genieten! Ook op vakantie gaan er altijd spelletjes mee, voor in het vliegtuig, voor het wachten in een restaurant of in het hotel. Nog lekker even een spelletje doen voor het slapen gaan.

Ook voor aankomende 5 december ging ik dus op zoek naar een leuk spel. Vorig jaar heeft ze ‘Dokter Bibber’ gekregen, een enorm succes. Maar ook ‘Jenga’ en ‘Wie is het’ worden vaak uit de kast gepakt. Onze dochter wordt volgend jaar 7 dus ik dacht dat ze wel klaar was voor Monopoly. Wie is er niet groot mee geworden! Er zijn inmiddels diverse versies (bijvoorbeeld de Star Wars editie) maar ik ga voor het klassieke bordspel. Monopoly is het beroemde vastgoedspel waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om rijk te worden. De ‘Classic’ die ik zag is voor de leeftijd van 8+ maar ik denk dat met een beetje hulp en uitleg het spel al prima gespeeld kan worden. En hierdoor is het voor de grote zus en voor ons nog leuker om het spel te spelen. Iedereen is namelijk altijd heel fanatiek en gedreven om te winnen! Een echt familiespel!

Een tip!  Je shopt het spel nu heel voordelig hier. Doe het wel VANDAAG nog (23 november 2017) want dit is de laatste dag van de actie! En verzenden is gratis!

Zijn jullie ook fan van Monopoly? Of heb je een ander favoriet spel? Laat het ons weten in een reactie. Wie weet heb jij nog een goede tip voor de Sint…

 

 

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply